Boekhoudsoftware Eenmanszaak Gratis

Gratis boekhoudsoftware voor een eenmanszaak vergelijken

Vaak kom je als klein ondernemer tijd te kort voor je boekhouding. Dit gelt dus met name voor een eenmanszaak. Je kostbare tijd wil je dan niet onnodig verdoen. Ga dus niet inefficient boekhouden. Je wilt daarnaast helemaal niet dat boekhouden je veel geld gaat kosten. Een ideale oplossing is daarom een gratis boekhoudprogramma die geschikt is voor een eenmanszaak. Een veelgebruikte tool hiervoor is Excel. Gelukkig is er ook andere software die iets gebruiksvriendelijker is en gewoon gratis. Veel tijd en geld hoeft dit je dus niet te kosten. Wellicht ga je boekhouden zelfs leuk vinden. Het kan ook goed zijn om naast de gratis tools, alle beschikbare boekhoudsoftware te vergelijken.

Excel als gratis boekhoudsoftware gebruiken

Excel is een keuze die je kunt maken om je boekhouding in te doen. Vaak is deze software al geinstalleerd op je computer. Dit scheelt al een hoop voorwerk. Een groot deel van de ondernemers hebben vaak al een basis kennis van Excel. Dit betekent dat de set up niet heel veel tijd kost. Indien dit niet het geval is raden wij je af om Excel te gebruiken en kan je beter een andere tool gebruiken. Je wilt namelijk meteen aan de slag. Excel kan goed werken voor een beginner met een klein budget. Je maakt snel je administratie overzichtelijk wanneer je nog niet over een hele uitgebreide boekhouding beschikt.

Echter is Excel wanneer je groeit, niet het meest geschikte gratis boekhoudprogramma om als eenmanszaak te gebruiken. De mogelijkheden zijn namelijk beperkt op het gebied van overige processen. Dit wil je bij een groei namelijk kunnen integreren en automatiseren.

Offline boekhoudsoftware

Een speciaal boekhoudprogramma die je ook offline kunt gebruiken heeft meerede voordelen. Als je op verschillende locaties werkt zul je niet altijd over internet beschikken. Er zijn leveranciers die je offline boekhoudprogramma’s offline gratis laten gebruiken. Downloaden en installeren gaat gemakkelijk waardoor je de sofware nadien ook offline kunt gebruiken. Ongeacht je internet hebt of niet. Zo wordt de boekhouding een stuk overzichtelijker. Vaak gaat het hier wel om een basisvariant. Wanneer je meerdere functies wilt, is het aangeraden om over te stappen naar een betaalde versie. Deze beschikken over meerdere functionaliteiten.

Probeer nu gratis boekhoudsoftware voor je eenmanszaak

Een laatste mogelijkheid is om een gratis boekhoudprogramma eenmanszaak te proberen. Dit kan door middel van een proefabonnement. Vaak mag je het volledige boekhoudprogramma eenmanszaak 30 dagen lang gratis uitproberen. Dit is standaard bij veel aanbieders. Echter moet je nadien wel een maandelijks bedrag betalen. Stoppen met de software kan daarna natuurlijk ook. Eindelijk gratis boekhouden kan helaas niet. Het proefdraaien is een mooie mogelijkheid om kennis te maken met verschillende boekhoudsoftware. Hierna kan je een afgewogen keuze maken voor je bedrijf. Hoewel het tijdelijk gratis boekhouden is, zal het juiste pakket je uiteindelijk veel geld besparen. Test daarom als eenmanszaak verschillende pakketten uit en kom erachter welke het best bij jou past.

Boekhoudsoftware Eenmanszaak Gratis

Vergelijk alle gratis boekhoudpakketten in onderstaande tool.